Transcriere Certificat de Naștere

Ai nevoie de recunoașterea statutului tău civil în România? Te ajutăm să transcrii certificatul de naștere, simplu și eficient.
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Date de Contact - Step 1 of 6
Name

Transcrierea Certificatului de Naștere pentru Cetățenii Români din Străinătate

Ați avut un eveniment fericit în familie în afara granițelor României și doriți să transcrieți certificatul de naștere emis de autorități străine în România? Indiferent dacă v-ați stabilit în străinătate sau doar vă aflați temporar, noi vă oferim o soluție simplă și eficientă pentru a înregistra nașterea copilului dumneavoastră și în România, fără a fi nevoie să vă deplasați.

Echipa noastră de experți de la eGhiseul.ro, cu competențe extinse în domeniul actelor civile, se ocupă de întregul proces de transcriere, de la primirea documentelor până la finalizarea procedurilor. Vă asigurăm o colaborare transparentă și rapidă, eliminând orice complicații birocratice și interacțiuni obositoare cu instituțiile statului.

Prin serviciul nostru de transcriere, vă garantăm un proces fluent și comod, direct de la domiciliul dumneavoastră, indiferent unde vă aflați. Puteți transmite documentele necesare prin e-mail sau curier, iar noi vom gestiona fiecare etapă a procesului. La final, documentele transcrise vor fi trimise înapoi la adresa dumneavoastră, fără a fi necesară prezența fizică în România.

Optând pentru eGhiseul.ro, beneficiați de profesionalism, eficiență și confort, asigurându-vă că toate demersurile legale sunt efectuate corect și în cel mai scurt timp posibil.

Cum se poate solicita serviciul de Transcriere a Certificatului de Naștere Online?

Pentru a solicita transcrierea certificatului de naștere emis în străinătate, vă oferim o metodă simplă și eficientă prin intermediul unui formular online. Echipa noastră vă va asista în gestionarea întregului proces birocratic și a documentelor necesare. Urmăriți acești pași simpli prin intermediul platformei noastre online eGhiseul.ro:

01.

Accesați Site-ul Nostru Web

Navigați pe site-ul eGhiseul.ro și găsiți secțiunea dedicată serviciului de Transcriere a Certificatului de Naștere.

02.

Completați Formularul Online

Completați cu atenție formularul online cu toate informațiile necesare și încercați documentele necesare. 

03.

Verificați Informațiile

Înainte de a trimite formularul, revizuiți toate informațiile pentru a vă asigura că sunt corecte.

04.

Trimiteți Formularul

După completarea formularului, expediați-l prin intermediul platformei noastre online.

05.

Transmiteți Documentele Necesare

În funcție de caz, este posibil să fie necesar să trimiteți anumite documente prin curier. Vă vom ghida prin email privind documentele necesare.

06.

Procesarea Cererii de Transcriere

Odată ce am primit formularul și documentele, ne vom ocupa de întregul proces de transcriere a certificatului de naștere.

Certificat de Naștere

Ce documente sunt necesare pentru procedura de Transcriere a Certificatului de Naștere Online?

Pentru a iniția procesul de transcriere a certificatului de naștere emis de autorități străine, este necesar să ne furnizați următoarele documente, care pot fi transmise prin e-mail, curier sau direct personal:

  1. Certificatul de Naștere Străin: Certificatul original emis de autoritățile din țara de naștere, care trebuie să fie apostilat sau supralegalizat, conform reglementărilor țării emitente. Dacă dețineți un extras multilingv, acesta nu necesită apostilare sau supralegalizare.

  2. Certificatele de Naștere ale Părinților: Documentele trebuie să fie apostilate sau supralegalizate dacă unul dintre părinți nu este cetățean român. Dacă dețineți extras multilingv, nu este nevoie de apostilare sau supralegalizare.

  3. Certificatul de Căsătorie al Părinților: Dacă este emis de autorități străine, certificatul trebuie apostilat sau supralegalizat, conform reglementărilor țării emitente. Dacă dețineți un extras multilingv de căsătorie, nu sunt necesare aceste formalități.

  4. Copie a Documentului de Identitate al Părinților: Cartea de Identitate sau Pașaportul, în cazul cetățenilor români rezidenți în străinătate.

  5. Declarații Oficiale: Declarația privind naționalitatea și domiciliul copilului, precum și declarația conform căreia nu s-a mai solicitat transcrierea certificatului de naștere. Aceste declarații pot fi efectuate la Ambasada/Consulatul României sau în fața unui notar din țara de rezidență. Oferim, contracost, redactarea declarațiilor în limba țării de rezidență, pe care le veți primi pe email pentru a le prezenta notarului. Este necesară legalizarea și aplicarea apostilei sau supralegalizarea acestor declarații.

Aceste documente sunt esențiale pentru a asigura un proces de transcriere eficient și conform cu legislația în vigoare.

De ce este importantă transcrierea în România a certificatului de naștere emis în străinătate?

Transcrierea unui certificat de naștere emis de autoritățile din străinătate este un pas vital pentru recunoașterea oficială în România a nașterii unui copil cu cel puțin un părinte cetățean român. Acest proces asigură înregistrarea nașterii în registrele de stare civilă românești, conferind certificatului valoare legală în România. Fără transcriere, nașterea copilului nu este recunoscută de autoritățile române, ceea ce împiedică obținerea unui pașaport românesc pentru copil. Este esențial ca transcrierea să fie efectuată în termen de 6 luni de la data nașterii.

Procedura de transcriere se inițiază prin depunerea unei cereri la Serviciul de Stare Civilă al Primăriei localității de domiciliu a părinților, în cazul cetățenilor români rezidenți în România. Pentru cetățenii români domiciliați în străinătate, cererea se adresează Primăriei localității de ultim domiciliu avut în țară sau Primarului Sectorului 1 București, dacă nu au avut niciodată domiciliul în România.

Acest demers este fundamental pentru asigurarea drepturilor civile și legale ale copilului în cadrul statului român.

Durata Procesului de Transcriere a Certificatului de Naștere

Durata standard pentru transcrierea unui certificat de naștere emis în străinătate și pentru obținerea versiunii transcrise românești este de aproximativ 30 de zile lucrătoare, începând din momentul în care cererea dumneavoastră este înregistrată la serviciul de Stare Civilă.

Dacă aveți nevoie și de servicii suplimentare precum apostilarea, supralegalizarea sau traducerea documentelor, acestea pot prelungi termenul de procesare, în funcție de complexitatea procedurilor adiționale implicate.

Înțelegem că rapiditatea este esențială pentru dumneavoastră, astfel ne angajăm să depunem toate eforturile pentru a asigura cele mai scurte termene posibile de finalizare. Vă încurajăm să utilizați aplicația noastră online pentru a ne transmite detaliile specifice situației dumneavoastră, astfel încât să vă putem oferi informații și asistență personalizată.

Cum să Beneficiați de Serviciile eGhiseul.ro

Accesarea serviciilor eGhiseul.ro este facilă și convenabilă, indiferent de locul în care vă aflați, fie că este vorba de România sau de străinătate. Nu este necesară deplasarea la sediul nostru, indiferent de locația dumneavoastră, fie că sunteți în București sau în altă zonă a țării. Informațiile necesare pot fi transmise rapid și eficient prin aplicația noastră online sau prin e-mail, iar documentația necesară poate fi trimisă prin e-mail sau servicii de curierat.

Echipa noastră profesionistă se va ocupa de toate procedurile în numele dumneavoastră. După finalizarea acestora, certificatul de naștere sau orice alt document solicitat va fi expediat către dumneavoastră prin serviciul nostru de curierat rapid, disponibil atât în România, cât și pentru clienții noștri din străinătate.

În plus, pentru cei care doresc o interacțiune personală, oferim posibilitatea de a vă prezenta la birourile noastre pentru a depune sau a ridica documentele. Această opțiune este disponibilă în conformitate cu programul de lucru al birourilor noastre, destinat interacțiunii cu publicul.

Ce reprezintă certificatul de naștere și de ce este important?

Ce reprezintă certificatul de naștere și de ce este important? Certificatul de naștere este un act oficial care confirmă oficial nașterea unei persoane. Acesta este emis la momentul înregistrării nașterii și poate fi obținut ulterior, la cerere, ori de câte ori este necesar.

Certificatul de naștere are o valabilitate nelimitată în majoritatea cazurilor. Cu toate acestea, în unele țări sau situații, autoritățile locale pot solicita ca acest document să fie emis în ultimele 3 sau 6 luni pentru a fi acceptat.

Pentru a obține un certificat de naștere, trebuie să contactați Serviciul de Stare Civilă din Primăria localității în care a avut loc nașterea dumneavoastră sau a persoanei pentru care solicitați certificatul. Acest document este esențial pentru stabilirea identității și cetățeniei și este necesar într-o varietate de situații legale și administrative, cum ar fi înregistrarea la școală, obținerea unui pașaport sau a altor documente de identitate, căsătorie și multe altele.

Informații despre Tarifele Serviciilor Noastre

Serviciul nostru de bază, care constă în eliberarea certificatului de naștere, este disponibil la un tarif standard de 300 euro. Pentru necesități suplimentare, oferim o gamă de servicii extra, care pot fi solicitate în funcție de nevoile dumneavoastră. Acestea includ:

Ce spun clienți noștri

Marina Morlocan
Marina Morlocan
Elveția
Read More
Sunt foarte mulțumita de serviciile primite, foarte rapide, cu costuri rezonabile și disponibilitate imediată în caz de nevoie de către angajații companiei. Produsul a fost trimis în Elveția și a fost livrat în condiții de siguranță, datorită serviciilor oferite de companie în ceea ce privește produsul. Multumesc din nou.
Boanță Cristina
Boanță Cristina
Germania
Read More
Un site foarte ușor de accesat si de înțeles, pret acceptabil, oameni amabili și profesioniști. Cazierul tradus în engleză a ajuns la mine mai repede decât ma așteptam. Mulțumesc echipei! Recomand cu drag!
Raluca Mariana Arhip
Raluca Mariana Arhip
Irlanda
Read More
Profesionalism și promptitudine recomand !
Sas Adrian
Sas Adrian
Belgia
Read More
Servicii excelente și de mare ajutor pentru cei din străinătate.
Previous
Next

Întrebări Frecvente Despre Transcrierea Certificatului de Naștere Online

Procesul standard de transcriere a unui certificat de naștere emis în străinătate durează aproximativ 30 de zile lucrătoare de la data depunerii cererii. Acest termen poate varia în funcție de complexitatea cazului și de serviciile suplimentare solicitate, cum ar fi apostilarea sau traducerea.

Pentru obținerea unui certificat de naștere românesc pentru un copil născut în străinătate, puteți solicita transcrierea certificatului de naștere străin prin platforma noastră, eGhiseul.ro. Procesul necesită completarea unui formular online și transmiterea documentelor necesare prin intermediul platformei. După depunerea cererii și a documentației, noi vom gestiona procesul de transcriere în registrele de stare civilă din România.

Transcrierea certificatului de naștere înseamnă înregistrarea oficială a unui certificat de naștere emis de o autoritate străină în registrele de stare civilă din România. Acest proces conferă certificatului valoare legală în România și este necesar pentru recunoașterea nașterii în conformitate cu legislația română.

Nu, nu este necesară prezența fizică pentru transcrierea certificatului de naștere. Procesul poate fi realizat online prin platforma eGhiseul.ro, unde puteți trimite toate documentele necesare și puteți urmări stadiul cererii dumneavoastră.

Dacă certificatul de naștere străin este redactat într-o limbă străină, va fi necesară traducerea legalizată a acestuia în limba română. Serviciul nostru poate include și asistență pentru traducerea și legalizarea documentelor.

Da, cetățenii români născuți în străinătate pot solicita transcrierea certificatului lor de naștere prin intermediul platformei noastre. Este un proces esențial pentru recunoașterea statutului lor legal în România.

Pe lângă certificatul de naștere străin, pot fi necesare alte documente, cum ar fi actele de identitate ale părinților, documente care atestă cetățenia română și, în anumite cazuri, documente suplimentare care să ateste relația de filiație.

Stadiul procesului de transcriere poate fi verificat online prin platforma eGhiseul.ro. Vă oferim actualizări periodice prin whatsapp privind progresul transcrierii și vă informăm imediat ce procesul este finalizat.