Eliberare certificat constatator de la ONRC

eliberare certificat constatator

Atunci când vine vorba despre desfășurarea activităților comerciale în România, obținerea unor documente legale este esențială. Unul dintre aceste documente importante este certificatul constatator eliberat de la Registrul Comerțului. Acest articol oferă o analiză detaliată a actelor necesare pentru obținerea acestui certificat și a procedurii implicate.

Opțiunea de obținere online a certificatului constatator

Pentru a simplifica procesul, există opțiunea de a obține certificatul constatator online. Acest lucru poate fi realizat prin intermediul platformei noastre online, unde este necesar doar să furnizați CUI-ul firmei și să completați un formular simplu.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Completează acum!

Introdu cui-ul/cif-ul societății pentru care dorești să obții documentul.
Acest serviciu este destinat entităților juridice de tip: SRL/PFA/II/IF

Date de contact și facturare

Doresc Serviciul de Urgenta
Certificatul Constatator va fi gata și expediat în maxim 30 de minute după confirmarea plății. Dacă nu optați pentru acest serviciu, timpul de procesare al cererii va fi de până la 1 zi lucrătoare.
Doresc Certificatul și pe Whatsapp
Fără această opțiune, certificatul se trimite doar pe email.
Am acceptat termenii și condițiile
0,00 RON

Actele necesare pentru eliberarea certificatului constatator de la Registrul Comertului

Pentru a obține un certificat constatator de la Registrul Comerțului, trebuie să fiți pregătit cu următoarele documente:

1. Cerere de eliberare

Primul pas este completarea și semnarea unei cereri de eliberare a certificatului constatator. Această cerere trebuie să fie completată cu atenție, iar informațiile furnizate să fie corecte și actualizate.

2. Copie xerox a actului de identitate

Al doilea document necesar este o copie xerox a actului de identitate al solicitantului. Acest lucru este esențial pentru confirmarea identității persoanei care solicită certificatul.

3. Taxa de eliberare

Înainte de a depune cererea, este important să achitați taxa de eliberare a certificatului constatator. Taxa poate varia în funcție de regiunea sau de tipul de certificat solicitat, deci asigurați-vă că verificați costurile relevante înainte de a proceda.

4. Acte pentru persoane juridice

În cazul în care solicitantul este o persoană juridică, va trebui să prezinte și documente suplimentare care atestă dreptul acesteia de a solicita certificatul. Aceste documente pot include o procura speciala sau o hotarare de consiliu de administrație.

Procedura de obținere a certificatului constatator

Procedura de obținere a certificatului constatator implică completarea și depunerea cererii la oficiul Registrului Comerțului din localitatea în care este înregistrată firma sau persoana juridică. După depunerea cererii, certificatul constatator este de obicei eliberat în aceeași zi.

Informații conținute în certificatul constatator

Certificatul constatator conține informații esențiale precum numele și adresa persoanei sau firmei, numărul de înregistrare la Registrul Comerțului, data înregistrării, informații despre obiectul de activitate al firmei și despre administratorii acesteia.

Corectarea sau contestarea certificatului constatator

În cazul în care informațiile conținute în certificatul constatator sunt inexacte sau neactualizate, acesta poate fi contestat sau corectat prin intermediul unei cereri speciale adresate Registrului Comerțului (ONRC).

Recomandări pentru obținerea certificatului constatator

Este recomandat să obțineți un certificat constatator atunci când începeți o colaborare cu o altă persoană sau companie, când doriți să faceți dovada existenței unei firme sau când solicitați servicii sau credite de la instituții financiare.

Concluzie

Eliberarea certificatului constatator de la Registrul Comerțului implică un proces bine definit și necesită pregătirea adecvată a documentelor. Acest document este esențial pentru desfășurarea activităților comerciale în mod legal și este important să fie obținut și utilizat corect.

În astfel de cazuri, valabilitatea extrasului de carte funciară poate fi redusă și este important să se actualizeze informațiile din acest document pentru a reflecta noile schimbări sau evenimente care au avut loc.

Întrebări frecvente

Certificatul constatator este valabil doar 30 de zile de la data emiterii sale. Este important de menționat că acest document atestă starea juridică a unei persoane fizice sau juridice la momentul emiterii și nu poate fi utilizat pentru a face dovada unui drept sau a unei situații juridice ulterioare.

În cazul în care informațiile din certificatul constatator sunt inexacte sau neactualizate, este necesar să depuneți o cerere specială la Registrul Comerțului (ONRC) pentru corectarea sau actualizarea acestora.

Da, există posibilitatea de a solicita un certificat constatator online prin intermediul platformei noastre https://eghiseul.ro/servicii/certificat-constatator-online/. Acest lucru simplifică procesul și economisește timpul necesar pentru deplasarea la sediul Registrului Comerțului.

De obicei, obținerea certificatului constatator poate dura doar câteva ore sau chiar mai puțin, în funcție de fluxul de lucru al Registrului Comerțului din regiunea dumneavoastră. În unele cazuri, acesta poate fi eliberat chiar în aceeași zi în care a fost depusă cererea.

Costurile pentru obținerea certificatului constatator pot varia în funcție de tipul de certificat solicitat, prețurile sunt intre 60 RON si 95 RON. Este recomandat să verificați tarifele actuale înainte de a depune cererea. De asemenea, este posibil să existe și taxe suplimentare pentru servicii de urgență sau alte solicitări speciale.