Eliberare Certificat de Naștere

Bine ai venit la eGhiseul.ro pentru eliberarea online a certificatului de naștere! Aici vei găsi un proces simplu și eficient pentru obținerea certificatului de naștere, cu toate informațiile și asistența necesară. Accesează serviciul nostru și finalizează procedura rapid și fără complicații.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Date de Contact - Step 1 of 6
Name

Doriți să obțineți o copie a certificatului de naștere online?

Ai pierdut certificatul de naștere? Vrei să-l schimbi cu unul nou, albastru, care să fie recunoscut peste tot în lume? Sau autoritățile străine cer să fie recent emis?

Echipa de la EGhiseul poate să se ocupe de toate demersurile necesare pentru obținerea unui duplicat al certificatului de naștere în locul tău, indiferent dacă stai în Satu Mare, București sau oriunde altundeva în țară sau în străinătate. Astfel, vei scăpa de toată birocrația cu instituțiile publice din România sau cu consulatele din afara țării. Dacă stai în străinătate, apelează la noi ca să eviți drumurile repetitive în România pentru a obține certificatul de naștere. 

Certificatul de naștere internațional este necesar românilor care locuiesc în străinătate. Acesta va fi utilizat pentru obținerea rezidenței sau cetățeniei, înscrierea în sistemele locale de învățământ sau medicale, precum și pentru obținerea anumitor drepturi.

Noi ne ocupăm de toate actele de naștere și de traducere și legalizare a documentelor pentru folosirea lor în orice țară. Nu e nevoie să vii la biroul nostru – ne poți trimite documentele prin poștă sau curier și noi ne ocupăm de restul. 

Cum se poate solicita eliberarea certificatului de naștere online?

Pentru a solicita eliberarea certificatului de naștere online, vă oferim o modalitate simplă și eficientă prin completarea unui formular. Noi vă vom ajuta să vă ocupați de întreaga parte birocratică și de documente. Iată cum puteți face acest lucru prin intermediul serviciului nostru online EGhișeul:

01.

Accesați site-ul nostru web și identificați secțiunea dedicată solicitării certificatului de naștere.

02.

Completați cu atenție formularul online cu informațiile necesare. Asigurați-vă că furnizați datele corecte și complete.

03.

Verificați și revizuiți informațiile introduse pentru a vă asigura că sunt corecte.

04.

Trimiteți formularul completat prin intermediul platformei noastre online EGhiseul.ro.

05.

Noi vom prelua cererea dumneavoastră și vom iniția procesul de eliberare a certificatului de naștere.

06.

Veți primi ulterior certificatul de naștere în format electronic sau fizic, după caz, conform preferințelor dumneavoastră.

Certificat de Naștere

Ce acte sunt necesare pentru eliberarea certificatului de naștere?

Pentru a obține certificatul de naștere, vei avea nevoie de actul tău de identitate, care poate fi buletinul sau cartea de identitate, în original și copie. De asemenea, în unele cazuri, ar putea fi necesar și certificatul de căsătorie al părinților sau, dacă este cazul, alte documente care să ateste legătura de rudenie.

De ce este certificatul de naștere considerat cel mai important document?

Certificatul de naștere este esențial deoarece reprezintă prima formă oficială de identificare a unei persoane. Acest document stă la baza obținerii și înlocuirii altor documente importante, cum ar fi:

 • Carduri de identitate sociale
 • Pașapoarte și dovada cetățeniei
 • Licențe de căsătorie și documente necesare pentru căsătoriile internaționale
 • Beneficii și ajutoare guvernamentale
 • Permise de conducere
 • Înscrieri în instituții educaționale
 • Înrolarea în forțele armate
 • Solicitarea diferitelor tipuri de beneficii guvernamentale
 • Efectuarea anumitor tranzacții sau acorduri financiare
 • Solicitarea pensiei sau a altor beneficii de asigurare
 • Proceduri pentru apostilare în cazul folosirii documentului în străinătate
 • Procesele legate de obținerea dublei cetățenii

Astfel, certificatul de naștere este un act fundamental în stabilirea și exercitarea drepturilor civile și legale ale unei persoane.

Cum să profiți de serviciile eGhiseul

Beneficiile serviciului eGhiseul pot fi accesate cu ușurință, indiferent de locația dvs. în România sau chiar din străinătate. Nu este necesar să vă deplasați la birourile noastre, fie că vă aflați în București sau în altă regiune a țării. Toate informațiile necesare pot fi comunicate simplu și rapid prin intermediul aplicației noastre online sau prin e-mail, iar documentele pot fi trimise tot prin e-mail sau curierat.

Procedurile vor fi efectuate de către echipa noastră în numele dvs., iar la finalizare, certificatul de naștere va fi expediat prin serviciul de curierat rapid, atât pe teritoriul României, cât și în străinătate.

Pentru cei care preferă interacțiunea directă, oferim posibilitatea de a vă prezenta personal sau printr-un delegat la birourile noastre pentru depunerea sau ridicarea documentelor, în conformitate cu orarul nostru de lucru destinat publicului.

Ce reprezintă certificatul de naștere și de ce este important?

Certificatul de naștere este un act oficial care confirmă oficial nașterea unei persoane. Acesta este emis la momentul înregistrării nașterii și poate fi obținut ulterior, la cerere, ori de câte ori este necesar.

Certificatul de naștere are o valabilitate nelimitată în majoritatea cazurilor. Cu toate acestea, în unele țări sau situații, autoritățile locale pot solicita ca acest document să fie emis în ultimele 3 sau 6 luni pentru a fi acceptat.

Pentru a obține un certificat de naștere, trebuie să contactați Serviciul de Stare Civilă din Primăria localității în care a avut loc nașterea dumneavoastră sau a persoanei pentru care solicitați certificatul. Acest document este esențial pentru stabilirea identității și cetățeniei și este necesar într-o varietate de situații legale și administrative, cum ar fi înregistrarea la școală, obținerea unui pașaport sau a altor documente de identitate, căsătorie și multe altele.

Ce reprezintă certificatul de naștere internațional multilingv?

Certificatul de naștere multilingv este un document oficial care are aceeași valoare legală ca și un certificat de naștere obișnuit, însă este recunoscut în mod automat în teritoriul statelor semnatare ale Convenției nr. 16 a Comisiei Internaționale de Stare Civilă, semnată la Viena pe 8 septembrie 1976, la care România s-a alăturat în 2012. Această recunoaștere nu necesită traducere, legalizare sau alte formalități asemănătoare.

Statele care au semnat această convenție sunt următoarele: Austria, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Elveția, Estonia, Franța, Germania, Italia, Lituania, Luxemburg, Macedonia de Nord, Muntenegru, Olanda, Portugalia, Republica Capului Verde, Republica Moldova, Serbia, Slovenia, Spania și Turcia.

Pentru a obține un certificat de naștere multilingv, trebuie să contactați Serviciul de Stare Civilă din Primăria localității în care a fost înregistrată nașterea solicitantului. Acest document facilitează comunicarea și recunoașterea nașterii în context internațional și este deosebit de util în situațiile care implică călătorii sau relocări în aceste țări semnatare.

Ce acte imi trebuie pentru certificat de naștere pierdut ?

Pentru a obține un duplicat al certificatului de naștere pierdut, urmați acești pași:

 1. Completarea formularului Online pe eGhiseul.ro: Accesați site-ul eGhiseul.ro și completați formularul electronic destinat obținerii duplicatului certificatului de naștere. Acesta va include detaliile necesare pentru procesarea cererii dumneavoastră.

 2. Prezentarea unui document de identitate valid: Va trebui să furnizați o copie după cartea de identitate sau pașaportul dumneavoastră. Pentru minori, se poate solicita cartea de identitate a unuia dintre părinți sau a tutorelui legal.

 3. Efectuarea plății prin formular la ultimul pas: Plata pentru eliberarea duplicatului se va efectua prin intermediul formularului online de pe eGhiseul.ro, la finalizarea completării acestuia.

Acești pași ar trebui să vă ghideze în procesul de obținere a unui duplicat pentru certificatul de naștere pierdut, simplificându-vă demersul prin intermediul platformei online eGhiseul.ro.

Detaliile tarifelor pentru serviciile noastre

Principalul nostru serviciu, eliberarea certificatului de naștere, este oferit la un tarif de bază de 200 euro. Pentru nevoi suplimentare, oferim servicii extra care pot fi adăugate la cerere. Acestea includ eliberarea certificatului de naștere multilingv, disponibil pentru un cost adițional de 50 euro, apostilarea la Haga pentru legalizare internațională, de asemenea la un supliment de 50 euro, și serviciul de traducere legalizată a documentelor, pentru un plus de 30 euro. Toate aceste servicii suplimentare sunt menite să vă completeze documentația și să vă ușureze procesul de recunoaștere a documentelor la nivel internațional.

Ce spun clienți noștri

Marina Morlocan
Marina Morlocan
Elveția
Read More
Sunt foarte mulțumita de serviciile primite, foarte rapide, cu costuri rezonabile și disponibilitate imediată în caz de nevoie de către angajații companiei. Produsul a fost trimis în Elveția și a fost livrat în condiții de siguranță, datorită serviciilor oferite de companie în ceea ce privește produsul. Multumesc din nou.
Boanță Cristina
Boanță Cristina
Germania
Read More
Un site foarte ușor de accesat si de înțeles, pret acceptabil, oameni amabili și profesioniști. Cazierul tradus în engleză a ajuns la mine mai repede decât ma așteptam. Mulțumesc echipei! Recomand cu drag!
Raluca Mariana Arhip
Raluca Mariana Arhip
Irlanda
Read More
Profesionalism și promptitudine recomand !
Sas Adrian
Sas Adrian
Belgia
Read More
Servicii excelente și de mare ajutor pentru cei din străinătate.
Previous
Next

Întrebări Frecvente Despre Certificatul de Naștere

Pentru a demara procedurile, este necesar să ne trimiteți următoarele documente, prin platforma noastră:

 1. o copie a cărții de identitate valabile (sau a pașaportului, pentru cetățenii români rezidenți în străinătate)
 2. o serie de documente semnate de dumneavoastră, care ne vor permite să acționăm în numele dvs.

Aceste documente se vor semna la pasul 4 din formular.

Durata procesului depinde de locul de înregistrare a nașterii și de tipul de serviciu ales:

 •  procesare normală (până la 30 de zile lucrătoare).

Termenele sunt calculate din momentul în care primim toate documentele necesare de la dumneavoastră. Serviciile suplimentare cum ar fi apostilarea sau traducerea documentelor pot extinde acest termen.

Costurile variază în funcție de numărul documentelor și procedurilor solicitate. Facturarea se face în LEI pentru rezidenții din România și în EUR pentru cei din străinătate. Metodele de plată includ plata online cu cardul, transfer bancar, sau depunerea numerar la banca. Plata se efectuează după demararea procedurilor și înainte de transmiterea documentelor către dumneavoastră.

Da, putem solicita certificatul de naștere multilingv. Aceste servicii pot include costuri suplimentare și pot extinde timpul de procesare.

Da, serviciul nostru de eliberare a certificatelor de naștere este special conceput pentru a veni în ajutorul cetățenilor români aflați în diaspora. Dacă locuiți în afara României, nu este necesar să vă deplasați în țară pentru a obține certificatul de naștere. Noi preluăm întregul proces și ne ocupăm de toate demersurile necesare în numele dumneavoastră. Acest serviciu facilitează obținerea documentelor oficiale, economisind timp și efort, și asigurând că puteți accesa documentele necesare indiferent de locul în care vă aflați.

Costurile variază în funcție de numărul documentelor și procedurilor solicitate. Facturarea se face în LEI pentru rezidenții din România și în EUR pentru cei din străinătate. Metodele de plată includ plata online cu cardul, transfer bancar, sau depunerea numerar la banca. Plata se efectuează după demararea procedurilor și înainte de transmiterea documentelor către dumneavoastră.

Un duplicat al certificatului de naștere poate fi solicitat în diverse situații, cum ar fi: în cazul în care certificatul original a fost pierdut sau s-a deteriorat; sau dacă este necesară obținerea unei versiuni actualizate a certificatului, cum ar fi cea transcrisă în grafie latină pentru conformitate cu standardele actuale.

Este important de reținut că pierderea sau deteriorarea documentelor oficiale poate conduce la penalități. Prin urmare, este prudent să dispuneți de un fond de rezervă pentru eventualele amenzi, care pot oscila între 100 și 200 de lei.

În cazul în care certificatul de naștere ți-a fost furat, este esențial să raportezi imediat furtul la Poliție și să obții o dovadă a reclamației depuse. Prezentarea acestei dovezi te va exonera de la eventualele sancțiuni pentru pierderea documentului.